Μουσικές Τάξεις

 ourania to3a

Το πρόγραμμα "Ουράνια τόξα" καλωσορίζει παιδιά με ιδιαιτερότητες και ειδικές ανάγκες μαζί με τους συνοδούς τους, να ταξιδέψουν στον όμορφο και δημιουργικό χώρο της μουσικής, δοκιμάζοντας μουσικά όργανα, χορεύοντας στους διάφορους ρυθμούς με μουσικές απ' όλο τον κόσμο, διαβάζοντας βιβλία, παίζοντας με τη μίμηση και πολλά άλλα!

 

Φωλίτσες

(Νεογέννητα – 18 μηνών)

 

Το πρόγραμμα Φωλίτσες προσφέρει φυσικά ερεθίσματα στο μωρό σας από τις πρώτες κιόλας μέρες της ζωής του. Ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις και αναζητήσεις του παιδιού με το παιχνίδι, τη μουσική, το τραγούδι, τη δημιουργική κινησιολογία και έγχρωμη λογοτεχνία.

Ενθαρρύνει τη δημιουργική επικοινωνία μεταξύ γονέα και παιδιού τόσο στην τάξη, όσο και στο σπίτι προτείνοντας συγκεκριμένες μουσικές δραστηριότητες, παιχνίδια και κινητικές ασκήσεις.

 

 


Χαμόγελα

(18 μηνών – 3 ½ ετών)

 

Το πρόγραμμα «Χαμόγελα» αναφέρεται στο φυσικό και συναισθηματικό περιβάλλον του παιδιού και αναγνωρίζει τόσο την ανάγκη του για εξερεύνηση, όσο και την ανάγκη του για την παρουσία και υποστήριξη του γονιού. Περιλαμβάνει την εξερεύνηση διαφόρων μουσικών οργάνων, διαφόρων ήχων και ακουσμάτων, καθώς και το «ξεδίπλωμα» της γλώσσας μέσω βιβλίων. Επίσης συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα δημιουργική κίνηση και χοροί, ανάλογα με διάφορα είδη μουσικής, ενισχύοντας τις μουσικοκινητικές διαθέσεις κάθε παιδιού.

 

 

moysiko_koyti

Μουσικό κουτί

(3,5 – 6 ετών)

 

Καθώς το παιδί μεγαλώνει το Musikids συνεχίζει τη δημιουργική και μουσική προπαιδεία που στηρίζεται στην προσχολική εκπαίδευση. Εδώ προσφέρεται στην τάξη και η εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου ανάλογα με τα χαρίσματα κάθε παιδιού και σε σχέση με το ρυθμό, τη φωνή και τη δημιουργικότητα που κάθε παιδί κρύβει μέσα του.

 

preloudia

Τα Πρελούδια

(6 10 ετών )

 

Το πρόγραμμα αυτό εμβαθύνει στη μουσική γνώση του παιδιού, διδάσκοντας τη Θεωρία της Μουσικής μέσα από το παιχνίδι και με εύκολο τρόπο, ώστε το παιδί να έιναι σε θέση να εφαρμόσει ό,τι έχει μάθει παίζοντας μουσική σε διάφορα μουσικά όργανα (πιάνο, ακορντεόν, αρμόνιο, κιθάρα, φλογέρα, μαντολίνο, κλπ).

 

 

inenglish

Musikids in English

Το μάθημα της μουσικής παιδείας γίνεται στα αγγλικά, με ξενόγλωσσα τραγούδια, ποιήματα και ρυθμούς με σκοπό είτε να εισάγει στις γνώσεις του παιδιού την αγγλική γλώσσα, είτε να διατηρήσει τις ήδη υπάρχουσες ξενόγλωσσες - και στη συγκεκριμένη περίπτωση αγγλικές επιρροές στα παιδιά που μεγαλώνουν σε διγλωσσο περιβάλλον.